Chefi la cuțite aduce pe micile ecrane povestea Mihaelei Băișanu, bucătăreasă cu peste două decenii de experiență în fine dining italian și cu un restaurant propriu în România. Apariția ei în noul sezon al emisiunii, difuzat de Antena 1 și pe AntenaPLAY, stârnește interesul pasionaților de gastronomie și al telespectatorilor curioși de parcursul profesional al unui chef român în străinătate.

Experiența în fine dining din Sardinia

Mihaela a locuit 22 de ani în Italia, dintre care nouă la Roma și apoi pe Costa Smeraldă, în Sardinia. A lucrat la un hotel cu restaurant premiat cu o stea Michelin, unde, potrivit declarațiilor sale, „o jumătate de zi se petrece pentru a realiza două preparate fine dining”. În această perioadă a colaborat cu maeștri ca Enrico Bartolini și frații Cerea, consolidându‑și tehnica culinară la nivel european.

Revenirea în România și deschiderea propriului restaurant

După întoarcerea în Baia, Suceava, Mihaela a lansat un local cu un meniu curajos, axat pe pește și preparate inspirate din bucătăria mediteraneană. Deși în zonă predomină mici, grătar și plăcinte, ea a păstrat principiile învățate în Sardinia, refuzând să renunțe la standardele de calitate și creativitate dobândite în urma sacrificiului de ani de muncă.

Emisiunea Chefi la cuțite este programată să difuzeze în fiecare duminică, la ora 20:00, şi în zilele de luni, marţi şi miercuri, la ora 20:30. Prima săptămână va cuprinde doar trei ediţii, deoarece în seara de marţi, 18 noiembrie, Antena 1 va transmite meciul naţional al României cu San Marino.

Detalii de difuzare și acces

– duminică – 20:00, Antena 1
– luni, marţi, miercuri – 20:30, Antena 1 și AntenaPLAY
– prima săptămână: trei episoade (excepția meciului de fotbal)

Prin aceste informații, telespectatorii pot urmări în direct cum Mihaela Băișanu își aduce talentul din fine dining în cadrul provocărilor culinare ale emisiunii.

Concluzie

Mihaela Băișanu demonstrează că expertiza culinară dobândită în restaurante de top poate fi transpusă cu succes în peisajul gastronomic românesc. Chefi la cuțite oferă o platformă pentru a vedea acest transfer în acţiune și invită publicul să urmărească evoluţia sa, menţinând interesul pentru noutăţi din lumea bucătăriei. Pentru detalii suplimentare și să nu ratezi niciun episod, consultă programul Antena 1 și platforma AntenaPLAY.